Een druk tijdschema, hard werken of een volgeplande citytrip-agenda en de daarbij horende calorieën. Wekelijkse een borrel, regelmatig naar restaurants en een dubieuze werk-vrijetijdsverdeling (lees: veel werk). Bovengenoemd is een greep uit de redenen waarom wij, als we voor onszelf mogen spreken, naar groentesapjes grijpen.

1. Ideaal voor drukke periodes
Helaas kennen we die allemaal. Of je agenda is halfleeg of 3 keer te vol. Nooit zal het eens in balans zijn. En vooral in die drukke periodes waarin je bijvoorbeeld van meeting naar meeting hopt ontbreekt het wel eens aan zorg en prioriteit voor jezelf. Op deze momenten is het ideaal om een groentesapje aan je mond te zetten. Hoppa, een boost aan vitamines, mineralen en energie om weer vooruit te kunnen.

3. Groentesapjes zijn gewoon heel lekker
Iedereen heeft zijn eigen smaak, maar over het algemeen worden de sapjes als lekker ervaren. Bij geen één sapje van Dr.Veggie’s trok ons gezicht vies weg. Sterker nog – bij de bodem van het sapje ontstond er enige teleurstelling dat het volgende sap moment nog ver weg leek. Groentesappen zijn gewoon lekker. En mocht je nou een afkeer hebben tegen bijvoorbeeld tomaat of wortel, dan filter je deze sappen gewoon uit je bestelling.

Tevens goed om te weten, dat je de groentesappen van Dr.Veggie niet kan vergelijken met de sappen in de supermarkten. Het grote verschil zit hem in het feit dat er geen kleurstoffen, conserveer- of smaakmiddelen eraan toe zijn gevoegd, wat je merkt in de smaak. De sappen hebben een frisse smaak en je proeft dat er geen suiker aanwezig is. De groente die wordt gecommuniceerd op het flesje, komt op positieve dominante manier over in de smaak.

4. Je leert nieuwe smaken kennen
In sapjes zitten ingrediënten die je normaliter niet zo snel op je boodschappenlijstje zou zetten. Denk aan puntpaprika, pastinaak of venkel. Je zult erachter komen: heeeer-lijk is het.

5. Een fit en gezond lichaam
Het is bewezen: groentesapjes hebben een positief effect op je lichaam. Zo kan het je helpen met afvallen, omdat het onder andere je spijsvertering versnelt. Die overtollige winterkilo’s kun je dus gedag zeggen. Daarnaast zorgt het voor een glanzende en egale huid. En wie wil dat nou niet?

Na een sportprestatie of actieve bezigheid is een groentesap ook ideaal als dorstlesser en als bevordering van een sneller herstel van het lichaam. De diversiteit van groentesappen zorgen ervoor dat lichaam veel verschillende voedingsstoffen binnen krijgen en dat is precies wat een sporter nodig heeft!

6. Eentje die gehydrateerd blijft…
Ook handig: doordat je jezelf een dagelijkse dosis groente in vloeibare vorm voorschotelt, blijft je lichaam gehydrateerd. Het drinken van één of meerdere sapjes per dag, zorgt ervoor dat jij alvast een behoorlijk deel van het vocht dat je dagelijks nodig hebt, binnenkrijgt.

7. Help your brains
Studies hebben laten zien dat antioxidanten kunnen zorgen voor minder plaque in de neurale paden. Dit draagt bij aan een verbeterd geheugen, dito concentratie en een verbeterd primair functioneren. En kijk, laat die groentesappen nu precies gevuld zijn met deze antioxidanten.

8. Maak het jezelf makkelijk
We kennen ze allemaal – ‘de gezonde bui’. Drastisch beginnen met sporten en kilo’s groenten en fruit in huis halen om zelf aan de slag te gaan met sapjes. Maar eerlijk is eerlijk, na een paar dagen ben je het helemaal beu. Een vieze keuken, een volle prullenbak en fruitvliegjes…

Gelukkig kan je tegenwoordig ook gewoon verse sappen laten bezorgen, zoals Dr.Veggie bij ons kwam doen. Ze hebben allerlei verschillende boxen en abonnementen om uit te kiezen. Voor beginners, nieuwsgierigen, gevorderden en detoxers.

Kortom, er zijn heel veel redenen om naar groentesapjes te grijpen. Of je nou wilt gaan voor een egale huid, betere sportprestatie, een beter geheugen, geen tijd neemt om te eten of je simpelweg ‘vergeet’ vitamines in te nemen. De sapjes bieden de oplossing!