Wil je afvallen of je lichaam zuiveren dan is een detoxkuur een prima aanrader. Maar hoe werkt detoxen? Waarom zou ik gaan detoxen? Hoeveel dagen? Om op deze vragen antwoord te geven, is er een soort introductie over wat detoxen eigenlijk met je lichaam doet. Dit kan voor jou een ‘GO’ zijn, om te beginnen met een detoxkuur.

Wat is detox eigenlijk?
Detoxen is het ontgiften van afvalstoffen uit je lichaam. Darmen, nieren en lever zouden na verloop jaren sterk vervuild raken door de ongezonde stoffen die wij als consument binnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan e-nummers, smaakstoffen, zware metalen, etc. Detox heeft als functie om de lichaamsstoffen te scheiden en wellicht ook zo een paar kilo af te vallen. De bekendste vorm van een detoxkuur is voeding. Waar je op basis van sappen, diëten en door te gaan vasten je lichaam wilt reinigen. Andere soortgelijke manieren zijn warmwaterbaden, kleibehandeling, oil-pulling, massage, supplementen en eventueel een spoeling.

Waarom zou ik detoxen?
Het lichaam heeft dagelijks uitdagingen te verwerken. Dit kan door invloed van buitenaf of door leefpatroon zoals je nu leeft. Door de belasting op je gezondheid is een reiniging aan te raden. De volgende belastingen kunnen ook een rede zijn om aan een detoxkuur te beginnen:

Roken Alcohol
Slechte voeding Niet natuurlijke cosmetica
Negatieve gedachten Suikerverslaving
Langdurige overmatige stress Trauma’s
Slecht dag-nachtritme Niet natuurlijke huidverzorging
Meditatie

Je zit niet lekker in je vel en je wilt uit deze negatieve spiraal komen. Je wilt weer die tijd dat je fit, energiek en scherp was. Je wilt je lichaam resetten door grote hoeveelheden afval- en gifstoffen te verwijderen uit het lichaam. Door een vast voedingspatroon te volgen, krijg je dusdanig weinig calorieën binnen dat je lichaam alle afvalstoffen verbrand om toch aan je energie te komen. Met je dagelijks eetpatroon bestaande uit groente en fruit, krijg je voldoende voedingsstoffen binnen waarmee je de detoxkuur glansrijk door komt.

Extra voordeel – afvallen
Naast het feit dat detoxen een rol speelt bij het reinigen van je lichaam, kan je ook afvallen van detoxen. Een hoop mensen verliezen een paar kilo in één week detoxen. Dit verschilt per persoon en per voedingspatroon. Hoe strikter je het schema volgt, des te meer kilo’s je kunt verliezen.

De overtollige gifstoffen maken het bijna onmogelijk voor het lichaam om af te vallen. Gifstoffen zijn alle stoffen die vitale lichaamsprocessen ontregelen. Door te veel aan gifstoffen in het lichaam, komt het lichaam er niet meer aan toe om het lichaamsvet te verbanden. Bij overgewicht, kan je er bijna 100% van uit gaan, dat er te veel gifstoffen in het lichaam zitten.

Hoeveel dagen detoxen?
Veel detoxkuren bestaan uit 3, 5 of 7 dagen. Om aan detox te beginnen is al een hele stap. Je standaard gewoontes als een kopje thee met een koekje als tussendoortje kunnen niet meer. Het stukje mentale aspect komt hier om de hoek kijken. Ieder lichaam heeft een andere hoeveelheid afvalstoffen. Als je 7 detox dagen doet, reinig je grotendeels het hele lichaam. 7 dagen lang, dezelfde cyclus en geen tussendoortjes. Je kan ook voor de makkelijkste variant kiezen, 3 dagen. Dit is prima uit te houden en ook zo reinig je je lichaam! Kijk naar jezelf en bedenk hoeveel dagen jij het zou volhouden, hoe sterk ben jij mentaal en hoe relevant is detoxen voor jou.

Detoxen is niks minder dan het reinigen van afvalstoffen uit het lichaam. Je kan verschillende redenen hebben om te gaan detoxen. Dit hangt maar net af van de belastingen op jouw lichaam. Het tijdig resetten van het lichaam zal jou helpen om je fit, energiek en scherp te voelen. Voor mensen die willen afvallen, is detox prima aan te bevelen. Voor een sterke succesfactor moet je jezelf afvragen hoe graag wil ik detoxen en hoe sterk ben ik mentaal om dit vol te houden. Bij het beginnen van een detoxkuur wens ik jou alvast veel succes.

YOU CAN DO IT!