Bedrijven moeten meer in gaan spelen op de gezondheid van hun werknemers. Werkgevers voelen zich in grote mate betrokken en verantwoordelijk voor hun werknemers, maar signaleren vaak niet of geen problemen. 1 op de 5 mensen in wereld heeft in 2025 overgewicht,
dat is een behoorlijk aantal. Bedrijven kunnen hier op inspelen door gezonde voeding of sportactiviteiten aan te bieden, waardoor ze op een positieve manier bijdragen aan de wereld.

Overgewicht
Als geleidelijk iedereen wat zwaarder wordt, dan merk je dat niet als consument. Je blijft je eigen gewoonte behouden en gaat mee met de tijd. Maar als je beseft dat in 2025 een-vijfde-deel van de wereldbevolking overgewicht heeft. Zegt dit wel genoeg, dat we denken dat we goed bezig zijn, maar eigenlijk valt dat vies tegen.

Werkstress is een veel voorkomende klacht bij werknemers. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de vrouwen en 36% van de mannen, ongezonder gaan eten als ze stress hebben. Het eten van bijvoorbeeld zoetigheid zoals chocola, maakt het geluksstofje dopamine aan. Dit zorgt voor ontspanning en dat je bijkomt van de stress. Dit is het beginstadium voor overgewicht.

De tijd dat je je eigen boterham of salade mee neemt, komt maar weinig voor. Tegenwoordig gaan de werknemers vaak tijdens lunchtijd even langs de supermarkt of een snack halen, wat vol zit met suikers en vetten. Een vette of zoete hap is heerlijk voor korte duur. Maar van zoete troep krijg je een korte piek, maar een veel langer aanhoudende in kak moment. In tegenstelling tot groente en fruit, zit je veel beter je in je vel, voel je fitter en gezonder. En kom je makkelijker en scherper de dag door.

Positieve effecten door in te spelen op je werknemers
Door in te spelen op de gezondheid van je werknemers zal dit positieve effecten hebben. Ten eerste zullen de werkprestaties doen verhogen. Ten tweede, neemt het ziekteverzuim onder je werknemers af. Ten derde zullen je werknemers beter in hun vel zitten en zal dit een positieve werking hebben op de sfeer. Het belang voor de optimalisatie van je werkomgeving ligt zowel in de handen van werkgever als voor de werknemer.

Hoe kunnen bedrijven een gezonde leefstijl bevorderen?
Een werkgever kan programma’s aanbieden die een gezonde leefstijl bevorderen. Een goed werkbeleid, zal zich uiteindelijk terug betalen in de werkprestaties. Zorgen voor je eigen gezondheid is prioriteit nummer 1, maar de mogelijkheid geven om voor een gezonde leefstijl te kiezen is een pré. Zo kunnen bedrijven inspelen op de onderstaande thema’s:
o Gezonde voeding
o Sport mogelijkheden

Gezonde voeding
Niet iedere werkgever is hier van bewust, dus toon als werknemer initiatief om dit idee aan te sporen. Geef bijvoorbeeld bij je werkgever aan om lunchmaaltijden in te delen. Bijvoorbeeld
Maandag = fruit Monday, dinsdag = Smoothies Tuesday, etc. Je zou eventueel ook inspraak kunnen hebben op het kantinebeleid. Creëer voor jezelf en voor je collega’s structuur en regelmaat met een goed voedingsbeleid. Zo stimuleer je een gezonde leefstijl en zal dit een positief effect hebben op jouw lichaam en je werk resultaten.

Sportmogelijkheden
Bijna driekwart van de bedrijven in Nederland stimuleren sporten niet. Maar uit onderzoek blijkt dat 79% van de werknemers productiever zijn door sporten. Werkgever kunnen op verschillende manieren de mogelijkheid geven bieden om rond en na werktijd te gaan sporten. Simpele spelletjes zoals tafelvoetbal, pingpongen, darten, sjoelen of het stimuleren van wandelen na het eten, etc. is al goed voor een betere werkprestatie. Daarnaast kunnen werkgevers ook bedrijfssporten stimuleren, door als team mee te doen aan bedrijfsuitje of toernooien. Dit draag tevens bij aan een betere saamhorigheid voor het bedrijf. Er zijn tal van sportinitiatieven waar bedrijven gebruik van kunnen maken. Ga op onderzoek uit en kies welk bedrijfssporten bij jullie organisatie kan werken.

De sleutel tot succes ligt bij de werkgevers. Werkgevers moeten een dominantere rol spelen in de gezondheid van werknemers. Ondanks dat werkgevers graag op de hoogte willen zijn van hun werknemers, moeten ze het initiatief nemen om gezondere levensstijl te bevorderen. Zowel de werkgevers als de werknemers hebben baat bij een gezonde leefstijl. Dus stimuleer elkaar tot het mogelijkheid maken voor de keus om voor de gezonde voeding en/of actieve bezigheden te kiezen en haal zo meer uit jezelf en het bedrijf.